Ohuet kylkirivit
Osta ohueksi leikattuja kylkiluurivejä. Ulkogrillaajille on hyvä kikka kypsentää kyljet uunissa ja sitten vain lämmittää ne grillissä oikean vaikutelman saamiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4-6 hengelle
- 2 kg sian kylkiluurivejä
Grillikastike
- ½ silputtu sipuli
- 1 rkl voita
- ½ dl vettä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl worchestershirekastiketta
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 dl chilikastiketta
- ½ dl punaviiniä
- suolaa ja paprikajauhetta
Lisäksi
- keitettyä riisiä rusinoiden kera
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa, sekoita sitten joukkoon muut kastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia.
2 Laita kylkirivit uunipannun ja peitä foliolla. Laita ne unin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Poista folio, alenna lämpö 175 asteeseen ja penslaa kastikkeella luurivit. Paista 1,5 - 2 tuntia ja penslaa kastikkeella silloin tällöin. Käännä kylkirivit puolivälissä paistoa.
3. Leikkaa kylkirivit annospaloihin. Rusinoiden kera keitetty riisi maistuu lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa