Ohuet kylkirivit

Osta ohueksi leikattuja kylkiluurivejä. Ulkogrillaajille on hyvä kikka kypsentää kyljet uunissa ja sitten vain lämmittää ne grillissä oikean vaikutelman saamiseksi.

4-6 hengelle

  • 2 kg sian kylkiluurivejä

Grillikastike

  • ½ silputtu sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl worchestershirekastiketta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 dl chilikastiketta
  • ½ dl punaviiniä
  • suolaa ja paprikajauhetta

Lisäksi

  • keitettyä riisiä rusinoiden kera

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa, sekoita sitten joukkoon muut kastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia.

2 Laita kylkirivit uunipannun ja peitä foliolla. Laita ne unin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Poista folio, alenna lämpö 175 asteeseen ja penslaa kastikkeella luurivit. Paista 1,5 - 2 tuntia ja penslaa kastikkeella silloin tällöin. Käännä kylkirivit puolivälissä paistoa.

3. Leikkaa kylkirivit annospaloihin. Rusinoiden kera keitetty riisi maistuu lisäkkeenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!