Ohraryynit ovat vanhaa kotiruokaa, jotka ovat taas päässeet muotiin tähtikokkien ansiosta. Ne sopivat hyvin salaattiin punajuurten kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 punajuurta
- suolaa ja vettä
Ohraryynisalaatti
- 2 dl keitettyjä ohraryynejä
- 1+2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl juustokuminan siemeniä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 tl hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun
- karkeasti raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Harjaa punajuuret huolellisesti, laita ne kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta punajuuria kannen alla 20-30 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista ohraryynejä ja sipulia juustokuminan kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
3. Kokeile tikulla, että punajuuret ovat täysin pehmeitä. Nosta ne vedestä, anna jäähtyä hetki, mutta painele pois kuoret, kun ne ovat vielä lämpimiä. Lohko punajuuret ja kaada päälle oliiviöljyä, joka värjäytyy kauniin punaiseksi. Asettele lautasille ohraryynisalaatin kanssa, tarjoile parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.