Norjalainen kalaonni
Yksinkertaisen nerokas tapa valmistaa kalaa. Menetelmää voi käyttää melkein kaikkeen kalaan, kuten turskaan, haukeen, kuhaan tai ahveneen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg nieriää tai taimenta
- sitruunamehua
- 1 nippu tillisilppua
- 1 dl kalalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Perkaa ja fileoi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunamehua.
2. Pane kalat voideltuun kattilaan. Kaada päälle kalaliemi, kerma ja tilli. Sulje kansi ja keitä kalaa 5-10 minuuttia. Ripota päälle tuoretta tilliä ja tarjoile puikulaperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan