Norjalainen kalaonni

Yksinkertaisen nerokas tapa valmistaa kalaa. Menetelmää voi käyttää melkein kaikkeen kalaan, kuten turskaan, haukeen, kuhaan tai ahveneen.

Neljälle

  • 1 kg nieriää tai taimenta
  • sitruunamehua
  • 1 nippu tillisilppua
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunamehua.

2. Pane kalat voideltuun kattilaan. Kaada päälle kalaliemi, kerma ja tilli. Sulje kansi ja keitä kalaa 5-10 minuuttia. Ripota päälle tuoretta tilliä ja tarjoile puikulaperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!