Mainos
Mainos

Tähän nopeasti valmistuvaan juhlakeittoon tarvitaan oikeastaan vain purkillinen katkarapuja! Lisää makua keittoon tuovat savulohi ja tuore tilli. Tehosekoitin tai monitoimikone on suureksi avuksi, jos haluat sakeamman keiton.

4 annosta

Ainekset

  • 1 prk katkarapuja liemessä
  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kuorittu porkkana
  • 1 litra lientä (katkarapupurkin liemi ja vettä)
  • 2 rkl hummerifondia
  • (1 dl kermaa)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • cayennenpippuria
  • maustamatonta ruokaöljyä tai oliiviöljyä
  • 50 g savulohta
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja porkkana. Kuullota kasviksi isossa kattilassa öljyssä. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Kaada kattilaan liemi, alenna lämpöä, peitä kattila kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Sekoita keitto sauvasekoittimella. Kiehauta vielä kertaalleen, sekoita joukkoon hummerifondi ja tilkka kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla.

3. Kaada keitto neljälle lämpimälle lautaselle. Asettele pinnalle katkarapuja, lohta ja tilliä. Tarjoa heti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.