Nopea katkarapukeitto
Tähän nopeasti valmistuvaan juhlakeittoon tarvitaan oikeastaan vain purkillinen katkarapuja! Lisää makua keittoon tuovat savulohi ja tuore tilli. Tehosekoitin tai monitoimikone on suureksi avuksi, jos haluat sakeamman keiton.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 1 prk katkarapuja liemessä
- 2 prk tomaattipyreetä
- 1 rkl jauhoja
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kuorittu porkkana
- 1 litra lientä (katkarapupurkin liemi ja vettä)
- 2 rkl hummerifondia
- (1 dl kermaa)
- suolaa
- valkopippuria
- cayennenpippuria
- maustamatonta ruokaöljyä tai oliiviöljyä
- 50 g savulohta
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja porkkana. Kuullota kasviksi isossa kattilassa öljyssä. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Kaada kattilaan liemi, alenna lämpöä, peitä kattila kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
2. Sekoita keitto sauvasekoittimella. Kiehauta vielä kertaalleen, sekoita joukkoon hummerifondi ja tilkka kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla.
3. Kaada keitto neljälle lämpimälle lautaselle. Asettele pinnalle katkarapuja, lohta ja tilliä. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo