Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

MTV
Julkaistu 18.02.2013 00:00(Päivitetty 01.06.2021 12:50)

Kokeile perinteisiä pinaattilettuja tai terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • ½-1 tl suolaa
  • 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia

Valmistusohje

Pinaattiletut ja nokkosletut valmistuvat näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki.
  2. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
  3. Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
  4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  5. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.

Lisää aiheesta:

PettuletutLettutaikinaRicottaletut mustikkahillollaHellapoliisin pinaattiletutLettuja lapsenlapsillePerunaletut
Suolaiset letutKevytLeivontaSuolaiset leivonnaisetVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa