Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
Julkaistu
(Päivitetty )
Kokeile perinteisiä pinaattilettuja tai terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl öljyä
- ½-1 tl suolaa
- 150 g pakastepinaattia TAI 2 dl tuorettapinaattia TAI 2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
Valmistusohje
Pinaattiletut ja nokkosletut valmistuvat näin:
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
- Lisää sitten loput maidosta, pinaatit tai hienonnetut nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka