Nizzan salaatti ja artisokanpohjat
Julkaistu
Tämä on yksi maailman parhaista ja tunnetuimmista salaateista. Rivieralla sen kanssa nautitaan useimmiten roséviiniä. Ainekset saattavat vaihdella, tässä uutta ovat artisokanpohjat. Valkosipuli ei tee pahaa kastikkeelle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 paketti vihreitä pakastepapuja
- 1 salaattikerä suikaloituna
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 1 purkki mustia oliiveja
- 1 rasia sardelleja
- 1 pieni purkki tonnikalaa
- 1 pieni kurkku
- 2-3 tomaatti lohkoina
- 4 kovaksikeitettyä munaa lohkoina
Kastike
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää pavut nopeasti ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Ryhmittele tai kerrostele kaikki ainekset kauniisti isolle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaatille juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan