Nizzan salaatti ja artisokanpohjat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669222/landscape16_9/515/290/7df8d6e18254ce99dbf98191786ba823/ew/933671-3457.jpg)
Tämä on yksi maailman parhaista ja tunnetuimmista salaateista. Rivieralla sen kanssa nautitaan useimmiten roséviiniä. Ainekset saattavat vaihdella, tässä uutta ovat artisokanpohjat. Valkosipuli ei tee pahaa kastikkeelle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 paketti vihreitä pakastepapuja
- 1 salaattikerä suikaloituna
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 1 purkki mustia oliiveja
- 1 rasia sardelleja
- 1 pieni purkki tonnikalaa
- 1 pieni kurkku
- 2-3 tomaatti lohkoina
- 4 kovaksikeitettyä munaa lohkoina
Kastike
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää pavut nopeasti ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Ryhmittele tai kerrostele kaikki ainekset kauniisti isolle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaatille juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka