Nizzan salaatti ja artisokanpohjat

Tämä on yksi maailman parhaista ja tunnetuimmista salaateista. Rivieralla sen kanssa nautitaan useimmiten roséviiniä. Ainekset saattavat vaihdella, tässä uutta ovat artisokanpohjat. Valkosipuli ei tee pahaa kastikkeelle.

Neljälle

  • 1 paketti vihreitä pakastepapuja
  • 1 salaattikerä suikaloituna
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 1 purkki mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 1 pieni purkki tonnikalaa
  • 1 pieni kurkku
  • 2-3 tomaatti lohkoina
  • 4 kovaksikeitettyä munaa lohkoina

Kastike

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää pavut nopeasti ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Ryhmittele tai kerrostele kaikki ainekset kauniisti isolle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaatille juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.