Nils Emilin silakkalaatikko

Silakkalaatikon voi tarjota lämpimänä pääruokana. Haaleana, jopa kylmänä, se on hyvä lounasruoka tai yöpala. Se sopii myös erinomaisesti noutopöytään. Pääruokana tämä annos sopii neljälle, buffetissa se riittää useammalle. 600 grammaan silakkafileitä tarvitaan kilo perkaamattomia.

Kuudelle

  • 600 g silakkafileitä
  • 6 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 purjo
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Täyte

  • 10 anjovisfileetä
  • 2 rkl sipulisilppua
  • 50 g voita
  • 3 rkl tillisilppua
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa silakat, ellei niitä ole fileoitu. Voitele uunivuoka. Puhdista ja huuhtele purjo. Kuori ja silppua sipuli. Silppua tilli, leikkaa perunat ja purjo viipaleiksi. Kerrostele niitä vuokaan ja mausta kerrosvälit suolalla ja pippurilla.

2. Täyte: Hienonna anjovisfileet. Sulata voi ja sekoita siihen sipulisilppu ja tilli. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja levitä nokare täytettä jokaiselle fileelle. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat vieri viereen perunapedin päälle.

3. Ripottele pinnalle korppujauhoa, tiputtele päälle vähän voisulaa ja laita laatikko uunin alatasolle 10 minuutiksi. Vatkaa yhteen kerma, maito ja chilikastike. Ota laatikko uunista ja kaada kermaseos silakoiden päälle. Paista vielä 20 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!