Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nils Emilin silakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle

  • 600 g silakkafileitä
  • 6 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 purjo
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Täyte

  • 10 anjovisfileetä
  • 2 rkl sipulisilppua
  • 50 g voita
  • 3 rkl tillisilppua
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa silakat, ellei niitä ole fileoitu. Voitele uunivuoka. Puhdista ja huuhtele purjo. Kuori ja silppua sipuli. Silppua tilli, leikkaa perunat ja purjo viipaleiksi. Kerrostele niitä vuokaan ja mausta kerrosvälit suolalla ja pippurilla.

2. Täyte: Hienonna anjovisfileet. Sulata voi ja sekoita siihen sipulisilppu ja tilli. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja levitä nokare täytettä jokaiselle fileelle. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat vieri viereen perunapedin päälle.

3. Ripottele pinnalle korppujauhoa, tiputtele päälle vähän voisulaa ja laita laatikko uunin alatasolle 10 minuutiksi. Vatkaa yhteen kerma, maito ja chilikastike. Ota laatikko uunista ja kaada kermaseos silakoiden päälle. Paista vielä 20 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

Silakkalaatikon voi tarjota lämpimänä pääruokana. Haaleana, jopa kylmänä, se on hyvä lounasruoka tai yöpala. Se sopii myös erinomaisesti noutopöytään. Pääruokana tämä annos sopii neljälle, buffetissa se riittää useammalle. 600 grammaan silakkafileitä tarvitaan kilo perkaamattomia.

Lisää aiheesta:

Graavisiika-kanapeetHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraGraavatut silakat perunallaKeltainen kalakeittoOmenasilakat perunamuusin keraVasikanpaisti tillikastikkeessa
SilakkalaatikkoVälipalatLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mätitahnasilakat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Nils Emilin silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moderni silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta