Nikin bouillabaisse ja rouille
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656082/landscape16_9/515/290/c3acf4ab398e9ca314c6c7c9593b9df7/aA/rouille-7429.jpg)
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 5 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
- 1 sipuli
- ½ fenkoli
- 4 tomaattia
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 4 valkosipulinkynttä
- persiljaa
- timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 appelsiinia (kuorta lastuina)
- ½ tl sahramijauhetta
- 1–2 tl pastista (anisviina)
- noin 20 sinisimpukkaa
- 800 g paloiteltua kalaa (mieluummin 2–4 erilaista)
- noin 12 kokonaista jättiläiskatkarapua
- 3 dl valkoviiniä
- 6 dl kalalientä
- suolaa ja pippuria
Rouille
- 2 chiliä
- 1 ranskanleipäsiivu
- 2–3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 keltuainen
- 1 tl tomaattipyreetä (harissaa, jos haluat makuun lisää potkua)
- suolaa
- 1,5 dl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
Valmistusohje
Lämmitä isossa paksupohjaisessa kattilassa 2 rkl oliiviöljyä. Pehmennä öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli, fenkoli ja tomaatit. Lisää joukkoon fenkolisiemenet, persilja, timjami, laakerinlehti, appelsiininkuori, pastis ja puolet sahramijauheesta. Hauduta kolmisen minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
Harjaa sinisimpukat hyvin (heitä avonaiset pois). Nosta kattilaan sinisimpukat, kalat ja viimeiseksi katkaravut. Mausta jäljellä olevalla oliiviöljyllä ja sahramijauheella. Jos keitto on tarkoitus syödä hieman myöhemmin, laita kattilaan kansi päälle ja siirrä se jääkaappiin. Lisää viini, kalaliemi ja hieman vettä, jotta raaka-aineet melkein peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja rouillen kera.
Poista chilistä siemenet. Liota ranskanleipäsiivu maidossa (reunat poistettuna). Hienonna valkosipuli. Murskaa kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon oliiviöljy nauhana (samalla tavalla kuin majoneesia tehdessä). Jos tahna on liian tiivis, sekoita joukkoon vähän kylmää vettä. Siirrä jääkaappiin maustumaan puoliksi tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka