Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nikin bouillabaisse ja rouille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Nicolas Thieulon

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 5 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • 1 sipuli
  • ½ fenkoli
  • 4 tomaattia
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 appelsiinia (kuorta lastuina)
  • ½ tl sahramijauhetta
  • 1–2 tl pastista (anisviina)
  • noin 20 sinisimpukkaa
  • 800 g paloiteltua kalaa (mieluummin 2–4 erilaista)
  • noin 12 kokonaista jättiläiskatkarapua
  • 3 dl valkoviiniä
  • 6 dl kalalientä
  • suolaa ja pippuria

Rouille

  • 2 chiliä
  • 1 ranskanleipäsiivu
  • 2–3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 keltuainen
  • 1 tl tomaattipyreetä (harissaa, jos haluat makuun lisää potkua)
  • suolaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)

Valmistusohje

Lämmitä isossa paksupohjaisessa kattilassa 2 rkl oliiviöljyä. Pehmennä öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli, fenkoli ja tomaatit. Lisää joukkoon fenkolisiemenet, persilja, timjami, laakerinlehti, appelsiininkuori, pastis ja puolet sahramijauheesta. Hauduta kolmisen minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.

Harjaa sinisimpukat hyvin (heitä avonaiset pois). Nosta kattilaan sinisimpukat, kalat ja viimeiseksi katkaravut. Mausta jäljellä olevalla oliiviöljyllä ja sahramijauheella. Jos keitto on tarkoitus syödä hieman myöhemmin, laita kattilaan kansi päälle ja siirrä se jääkaappiin. Lisää viini, kalaliemi ja hieman vettä, jotta raaka-aineet melkein peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja rouillen kera.

Poista chilistä siemenet. Liota ranskanleipäsiivu maidossa (reunat poistettuna). Hienonna valkosipuli. Murskaa kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon oliiviöljy nauhana (samalla tavalla kuin majoneesia tehdessä). Jos tahna on liian tiivis, sekoita joukkoon vähän kylmää vettä. Siirrä jääkaappiin maustumaan puoliksi tunniksi.

Lisää aiheesta:

Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeBouillabaisse ja rouillePerunacurry inkiväärin ja chilin keraGumboVihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaMarokkolainen pata
BouillabaisseKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bouillabaisse
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo bouillabaisse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nikin bouillabaisse ja rouille

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bouillabaisse