Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 40 g Tonin savustettua kurpitsaa
  • puoli kouraa Tonin suolattuja luumuja
  • loraus Tonin herukkaöljyä
  • 1 dl kojivettä
  • puoli kouraa Tonin auringonkukansiemeniä
  • puoli kouraa Tonin tomaatteja
  • ruukku ruohosipulia
  • ruukku auringonkukanversoja
  • 150 g juustomurua
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • 5 kananmunaa
  • 400 g smetanaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • jäkälää
  • kourallinen auringonkukansiemeniä
  • ripaus suolaa
  • loraus väkiviinaetikkaa
  • 1,5–3 dl rypsiöljyä
  • 2 keltuaista
  • 300 g riisiä
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita blenderissä nopeasti tasaiseksi smetana, kuohukerma ja kananmunat. Lisää juustoraaste. Kaada massa leivinpaperille. Hienonna ruohosipuli (jätä osa salaattiin) ja levitä massan päälle. Paista uunissa n. 25min 200 asteessa, jäähdytä.

Valmista morttelissa täyte: Lisää Tonin suolatut luumut, Tonin auringonkukansiemenet, raasta Tonin kurpitsaa, ja loraus herukkaöljyä. Tee tästä tasainen tahna.

MasterChef Suomi: Täytetty munakasrulla auringonkukansiementahnalla, tomaattisalaattia, ohramajoneesia, riisiä paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja paahdetulla kurpitsalla, Sofian resepti

Laita kulhoon loraus etikkaa ja riko kaksi keltuaista kulhoon. Lisää rypsiöljyä tipottain ja vispaa kovaa, mutta niin, että majoneesi jää vähän alle. Voit halutessasi lisätä rypsiöljyä noin puolet enemmän, niin saat kovan majoneesin.

Sekoita keskenään Tonin keltaisia tomaatteja, auringonkukansiementahnaa, auringonkukanversoja sekä loraus etikkaa ja ruohosipulia. Laita herukkaöljyä erilliseen kulhoon tai lisää pieni loraus suoraan salaattiin. 

Laita tahnan loppuosaan tuorejuustoa ja levitä jäähtyneen munakasrullan väliin. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen munakas tiukalle rullalle.

Pese ja liota riisi. Lisää keitinveteen Tonin kojivettä ja jäkälää, keitä 10min. 

Paahda auringonkukansiemeniä, raasta kurpitsaa ja lisää ne, sekä vähän herukkaöljyä ja suolaa vielä keitetyn riisin sekaan.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Spanakopita, Nean reseptiMasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan reseptiMasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan reseptiKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti