Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanliha- ja juuresviillokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 8 perunaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 l lihalientä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuori porkkanat, palsternakat, selleri, sipuli ja perunat. Leikkaa kaikki sipulia lukuun ottamatta kuutioiksi. Leikkaa liha suuriksi kuutioiksi. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää suola ja pippurit. Laita lihapalat kattilaan ja keitä muutama minuutti, kuori vaahto tarkoin.

2. Lisää nyt kattilaan kokonainen sipuli ja puolet porkkana-, palsternakka- ja sellerikuutioista. Anna kaikkien ainesten kiehua noin tunti, tai kunnes liha on oikein mureaa. Ota lihapalat liemestä ja siivilöi liemi, heitä kiehuneet juurekset pois. Keitä lientä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Keitä loput juureskuutiot sekä perunat kypsiksi liemessä. Laita lihapalat toiseen pataan kypsien juuresten ja perunoiden kanssa. Keitä ruusukaalit kypsiksi miedosti suolatussa vedessä.

Eksoottiset ja monikansalliset ruoat ovat niin ihania, mutta totta puhuen välillä on myös niin ihanaa syödä rehellistä vanhanajan kotiruokaa, kuten viillokkia, joka ranskaksi ja ruotsiksikin toki on hienosti frikassé. Tämä viillokki tehdään naudanlavasta, ja se saa seurakseen makoisia juureksia. Kermasta huolimatta tämä on oikeaa laihduttajan ruokaa.

3. Sekoita vehnäjauho kermaan ja suurusta keitinliemi paksuhkoksi kastikkeeksi. Kaada kastike lihojen, juuresten ja ruusukaalien päälle ja ripottele pinnalle basilikasilppua.

Lisää aiheesta:

Lammasta vihannessosekeitossaJuuressosetta, sianpotkaa ja perunalastujaMerimiespihvit naudan sisäpaististaKassler-vihannespataItävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen keraVihreää vasikkaa
NaudanlihapataKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu