Naudankieli ja piparjuurimajoneesi
Julkaistu
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 naudankieli
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 bouquet garnie (maustekimppu)
- suolaa, pippuria
Majoneesi
- 2 keltuaista
- 1 rkl dijon-sinappia
- suolaa, pippuria
- 2–3 dl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- raastettua piparjuurta
- rucolaa
- kapriksia
Valmistusohje
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ja keitä reilut kaksi tuntia. Kuori kieli keittämisen jälkeen, kun se on vielä lämmin (säästä keitinliemi tai pakasta). Anna kielen jäähtyä.
Tee majoneesi. Yhdistä ensin keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi etikka ja piparjuuri. Tarjoile ohuiden kielisiivujen ja majoneesin kanssa hieman rucolaa ja kapriksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit