Naudan marmorifilee Tataki

Akselin vieraana tänään Satomi Sugimoto. Satomi kokkaa naudanfileetä japanilaisella twistillä.

Ainekset

  • 600 g naudan marmorifileetä leikattuna neljäksi pihviksi
  • suolaa
  • pippuria

Salaatti

  • 1 porkkana
  • 1 pkt Mizuna- salaattia
  • 1 punajuuri
  • 1 rasia sokeriherneitä
  • 1 vihreä salaatti

Kastike

  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 dl soijakastiketta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla öljyssä minuutti molemmilta puolilta.

Anna vetäytyä viisi minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Pilko salaattiainekset sopivan kokoisiksi ja yhdistä keskenään. Punajuurta voi ryöpätä tarvittaessa.

Lämmitä kattilassa kaikki kastike aineet kunnes sokeri sulaa, älä kiehauta. Jäähdytä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.