Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nachot guacamole ja salsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 pussi maissilastuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 2 rkl silputtua punasipulia
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl puristettua limettimehua
  • 2 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Tomaattisalsa

  • 2 tomaattia
  • 1/2 punasipuli
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa porkkanat ja kurkut tikuiksi ja asettele ne kauniisti suurelle vadille, jolle kaadat myös nachot.

2. Guacamole: Kuori ja silppua punasipuli, silppua korianteri. Kuori tomaatti (tee ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois), poista siemenet ja hienonna malto pikkuruisiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen heti limettimehu tummumisen estämiseksi. Sekoita avokadososeeseen sipuli-, tomaatti- ja korianterihake, mausta suolalla.

3. Tomaattisalsa: Käsittele tomaatit kuten edellä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna puolikkaat aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita tomaatti-, sipuli-, korianteri- ja chilihakkeet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ruokakomerossa on aina hyvä olla nachoja. Maissilastut yhdessä vihannestikkujen ja parin dippikastikkeen kera ovat mukavaa illanistujaispurtavaa drinkkien seuraksi, miksei aterian alkuapalaksikin. Tässä pari oivaa dippireseptiä. Jos kiirettä pitää, kaupastakin saa purkkitavaraa.

Sitten vain dippaamaan.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraKatkaraputäytteiset wrapitPastaa sienien ja pinaattisalaatin keraKylmä savukassler peston keraGrillatut jättikatkaravut salaatissaSavukinkkua munasalaatin kera
DippikastikeGuacamoleLaktoositonKasvisruokaGoGreenAlkuruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus