Mutakakku
Makuja-keittiön suklainen viikko kruunautuu mutakakulla, joka tunnetaan myös nimellä mud cake. Mud cake on suklaaherkkujen klassikko.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- 200 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 200 g tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl perunajauhoa
Valmistusohje
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Varo ettei suklaa kuumene liikaa ja juoksetu.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa myös keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri omaksi vaahdokseen. Lisää perunajauhot ja suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
Sekoita hyvin, mutta silti hellävaraisesti. Nostele valkuaisvaahto taikinaan ja kaada se voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan