Mustikkahillo
Hilloa on helppo tehdä, ja miten paljon parempaa se on kuin teollinen hillo kaupanhyllyltä! Lue tarkoin säilöntäaineen ohjeesta, miten paljon sitä tarvitset, eri merkeillä on erilaiset määrät.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi annos
- 3 l mustikoita
- 1 kg sokeria
- säilöntäainetta
Valmistusohje
1. Kaada kattilaan vuorotellen mustikoita ja sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa noin 15 minuuttia. Älä sekoita liian usein.
2. Nosta kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja sekoita säilöntäaine hilloon.
3. Täytä puhtaat, kuumat lasipurkit hillolla, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Voit myös pakastaa hilloa muovipusseissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut