Mustekalatempura
Japanilaisen keittiön tempura on friteerattua ruokaa. Se tarjoillaan useimmiten jonkin dipin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 mustekalaa
Tempurataikina
- 2 munankeltuaista
- 5 dl jäävettä
- 5 dl vehnäjauhoja
Friteeraukseen
- öljyä
Tarjoiluun
- japanilaista soijaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo mustekalat tarkoin. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, kokeile muuten vain kalan sisältä ja poista muutama ruoto, jos tunnet ne selvästi. Taputtele kala kuivaksi ja leikkaa renkaiksi.
2. Vatkaa keltuaiset ja puolet jäävedestä. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää loput vedestä vähän kerrallaan. Kasta mustekalarenkaat taikinaan.
3. Kuumenna öljyä kattilassa ja kokeile leipäpalan avulla, onko öljy tarpeeksi kuumaa. Kun leipäpalasta tulee kullanruskea, lämpötila on sopiva. Friteerauskeittimessä lämpötilan tulee olla 190 astetta. Laita mustekalarenkaat öljyyn ja friteeraa ne kauniin kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla. Tarjoile heti japanilaisen soijan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki