Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustekalatempura

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Japanilaisen keittiön tempura on friteerattua ruokaa. Se tarjoillaan useimmiten jonkin dipin kera.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 mustekalaa

Tempurataikina

  • 2 munankeltuaista
  • 5 dl jäävettä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Friteeraukseen

  • öljyä

Tarjoiluun

  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo mustekalat tarkoin. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, kokeile muuten vain kalan sisältä ja poista muutama ruoto, jos tunnet ne selvästi. Taputtele kala kuivaksi ja leikkaa renkaiksi.

2. Vatkaa keltuaiset ja puolet jäävedestä. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää loput vedestä vähän kerrallaan. Kasta mustekalarenkaat taikinaan.

3. Kuumenna öljyä kattilassa ja kokeile leipäpalan avulla, onko öljy tarpeeksi kuumaa. Kun leipäpalasta tulee kullanruskea, lämpötila on sopiva. Friteerauskeittimessä lämpötilan tulee olla 190 astetta. Laita mustekalarenkaat öljyyn ja friteeraa ne kauniin kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla. Tarjoile heti japanilaisen soijan kera.

Lisää aiheesta:

Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedilläFriteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaFriteerattua mustekalaaFriteerattua kalaaTanskalaiset frikadellitFriteerattu broileri
MustekalaVälipalatAlkuruoatLaktoositonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Mustekala
  • 31.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Mustekalatempura

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haudutettua mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mustekalaa à l'armoricane