Mustapippurigraavattua lohta
Tämä on vanha ja lyömätön kalan valmistustapa, mutta tässä reseptissä käytämme mustapippuria valkopippurin sijaan. Kuten kaiken raakana syötävän kalan lohi tulisi pakastaa pariksi vuorokaudeksi ennen valmistusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g tuoretta lohifileetä (keskipalaa)
- 2 rkl suolaa
- 4 rkl sokeria
- 1 murskattua mustapippuria
- 3 hienonnettua tillinoksaa
Valmistusohje
1. Päivä 1:
Fileoi lohi, leikkaa pois nahka ja puhdista pois kalan ruskeat osat. Poista isot ruodot pihdeillä.
2. Sekoita suola, sokeri ja mustapippuri ja kääntele kala kunnolla seoksessa. Laita puolet tillisilpusta isolle lautaselle, aseta lohi tillin päälle ja ripottele loput tillistä lohelle. Kääri lautanen muovikelmuun ja kiristä kelmu kunnolla. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
3. Päivä 2:
Ota lohi jääkaapista, viipaloi se toivotun paksuisiksi siivuiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti