Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustapippurigraavattua lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g tuoretta lohifileetä (keskipalaa)
  • 2 rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 murskattua mustapippuria
  • 3 hienonnettua tillinoksaa

Valmistusohje

1. Päivä 1:

Fileoi lohi, leikkaa pois nahka ja puhdista pois kalan ruskeat osat. Poista isot ruodot pihdeillä.

2. Sekoita suola, sokeri ja mustapippuri ja kääntele kala kunnolla seoksessa. Laita puolet tillisilpusta isolle lautaselle, aseta lohi tillin päälle ja ripottele loput tillistä lohelle. Kääri lautanen muovikelmuun ja kiristä kelmu kunnolla. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

3. Päivä 2:

Ota lohi jääkaapista, viipaloi se toivotun paksuisiksi siivuiksi.

Lisää aiheesta:

Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksiGraavattu lohiGraavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattu lohi kastikkeen keraNorjalainen kalaonniVihreä keitto lohen kera
GraavilohiAlkuruoatKananmunatonGluteenitonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tämä on vanha ja lyömätön kalan valmistustapa, mutta tässä reseptissä käytämme mustapippuria valkopippurin sijaan. Kuten kaiken raakana syötävän kalan lohi tulisi pakastaa pariksi vuorokaudeksi ennen valmistusta.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin