Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustaeväkampela on jo sinällään herkullinen kala. Tässä se tarjoillaan hienon kastikkeen, paistettujen herkkusienten sekä katkarapujen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 3 mustaeväkampelaa
  • suolaa

Fondi

  • selkäruodot, päät, evät
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni sipuli
  • 1 maustemitta timjamia

Kastike

  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • kokoonkeitetty fondi
  • 3 dl kuohukermaa
  • 150 g pieniä herkkusieniä
  • 200 g katkarapuja
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Fileoi kalat ja laita ruodot jne. kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä kokoon puoleen määrästään.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita fileet poikittain kaksinkerroin ja asettele uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Kaada kaloille pari ruokalusikallista viiniä, peitä vuoka foliolla ja kypsytä kalat uunissa, noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät kalat kiehu rikki. Ota vuoka uunista ja kaada siihen kerääntynyt neste siivilän läpi fondikattilaan. Lisää myös viini fondiin.

3. Keitä fondia kokoon, niin että jäljellä on 1 dl. Keitä myös kermaa kokoon ja sekoita se fondiin. Mausta ja kaada kastike kalafileiden päälle. Koristele voissa paistetuilla herkkusienillä, kuorituilla katkaravuilla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Ruskea kalafondiKylmä, keitetty kesälohiKampelaa valkoviinikastikkeessaKampela-lohikierteetRanskalainen juhlakalaKirjolohta valkoviinikastikkeessa
KampelaaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella