Mustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa
Mustaeväkampela on jo sinällään herkullinen kala. Tässä se tarjoillaan hienon kastikkeen, paistettujen herkkusienten sekä katkarapujen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 3 mustaeväkampelaa
- suolaa
Fondi
- selkäruodot, päät, evät
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 pieni sipuli
- 1 maustemitta timjamia
Kastike
- 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
- kokoonkeitetty fondi
- 3 dl kuohukermaa
- 150 g pieniä herkkusieniä
- 200 g katkarapuja
- persiljaa
Valmistusohje
1. Fileoi kalat ja laita ruodot jne. kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä kokoon puoleen määrästään.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita fileet poikittain kaksinkerroin ja asettele uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Kaada kaloille pari ruokalusikallista viiniä, peitä vuoka foliolla ja kypsytä kalat uunissa, noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät kalat kiehu rikki. Ota vuoka uunista ja kaada siihen kerääntynyt neste siivilän läpi fondikattilaan. Lisää myös viini fondiin.
3. Keitä fondia kokoon, niin että jäljellä on 1 dl. Keitä myös kermaa kokoon ja sekoita se fondiin. Mausta ja kaada kastike kalafileiden päälle. Koristele voissa paistetuilla herkkusienillä, kuorituilla katkaravuilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti