Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

6 annosta

  • 900 g tuoreita herkkusieniä
  • 3 rkl voita
  • 225 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ tl suolaa

Kastike

  • 6 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl persiljaa
  • 1½ rkl pikkelssiä
  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl pippuria
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1½ rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 3/4 dl ranskankermaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Irrota sienistä jalat ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja. Kuullota jauheliha, sipuli ja sienihakkelus. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota edelleen. Paista samalla sekoittaen, kunnes ainesosat saavat väriä. Sekoita joukkoon persilja ja suola.

2. Aseta sienten lakit voideltuun uunivuokaan. Täytä ne täytteellä ja kypsennä uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja ja pikkelssi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen, ja sen jälkeen persilja, pikkelssi, suola, pippuri, sinappijauhe, sitruuna, ranskankerma ja viini. Sekoita hyvin ja kiehauta. Kaada kastike vuokaan ja asettele herkkusienet päälle. Tarjoile heti.

Tässäpä maukas sieniruoka! Valitse kookkaita herkkusieniä. Voit käyttää murekkeeseen vasikan, sian tai lampaan jauhelihaa tai niiden sekoitusta. Tarjoile maukkaan leivän kera.

Lisää aiheesta:

KasvislasagneThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläKikherneitä ja keitettyjä muniaKääryleet tomaattikastikkeessaJuures-sienilihamurekePerunat juusto-chilikastikkeessa
SienetKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta