Mureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessa
Tässäpä maukas sieniruoka! Valitse kookkaita herkkusieniä. Voit käyttää murekkeeseen vasikan, sian tai lampaan jauhelihaa tai niiden sekoitusta. Tarjoile maukkaan leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 annosta
- 900 g tuoreita herkkusieniä
- 3 rkl voita
- 225 g jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 rkl silputtua persiljaa
- 1½ tl suolaa
Kastike
- 6 rkl voita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl persiljaa
- 1½ rkl pikkelssiä
- 1½ tl suolaa
- 1½ tl pippuria
- 1/4 tl sinappijauhetta
- 1½ rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 3/4 dl ranskankermaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Irrota sienistä jalat ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja. Kuullota jauheliha, sipuli ja sienihakkelus. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota edelleen. Paista samalla sekoittaen, kunnes ainesosat saavat väriä. Sekoita joukkoon persilja ja suola.
2. Aseta sienten lakit voideltuun uunivuokaan. Täytä ne täytteellä ja kypsennä uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja ja pikkelssi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen, ja sen jälkeen persilja, pikkelssi, suola, pippuri, sinappijauhe, sitruuna, ranskankerma ja viini. Sekoita hyvin ja kiehauta. Kaada kastike vuokaan ja asettele herkkusienet päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut