Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mureketäytteinen lammaskäärö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaanrintakääröstä tulee mehevine täytteineen juhlaruokaa. Tarjoile vihreiden papujen ja, nälkäisimmille, perunavuoan kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1,5 tl timjamia
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • vihreitä papuja,
  • tuoreita tai pakaste

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.

4.Keitä pavut suolavedessä kypsiksi ja tarjoile ne lämpiminä lammasrullan kanssa.

Lisää aiheesta:

Täytetty lammasrullaLammasmurekevuokaYrttitäytteinen lampaanpaistiMurekkeella täytetty lampaanrintaPekonilihapyörykätSieni-mureketäytteinen lampaanrinta
LammasmurekeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mureketäytteinen lammaskäärö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasmurekevuoka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lammasmureke maissin ja paprikan kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sienillä täytettyä lampaanrintaa