Munalettuhässäkät ja lohiceviche

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 8 kanamunaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • voita
  • parmesaanilastuja
  • 2 kuutioitua tomaattia
  • 500 g lohta
  • 3 limetin mehu
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohi tasapohjaiseen kulhoon pieniksi kuutioiksi. Lisää limetin mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Laita kulho jääkaappiin (limettimehu happo kypsyttää lohikuutiot). Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja sienet ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipuli pannussa pehmeäksi. Paista sienet rapeiksi.

Riko munat isoon kulhoon ja sekoita. Lämmitä voi blini- tai minilettupannussa ja paista munista lettuja. Rakenna miniletuista hampurilaista laittamalla jokaiseen väliin punasipulia, herkkusieniä, kuutioitua tomaattia, parmesaanilastuja, suolaa ja pippuria. Tarjoile lohicevichen ja leivän kanssa. Täydellinen aamiainen!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.