Munakokkelia ja pekonia

Tämä on nopeasti valmistuva ja herkullinen ruokalaji, joka sopii niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin.

Neljälle

  • 8 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 140 g pekonia (1 pkt)

Valmistusohje

1. Laita pekoniviipaleet kylmälle paistinpannulle ja kuumenna. Anna pekonin paistua omassa rasvassaan, valuta talouspaperilla.

2. Vatkaa munat haarukalla, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää munaseos. Valmista munakokkeli miedolla lämmöllä, sekoittele koko ajan kunnes massa jähmettyy. Munakokkelin tulee olla hieman kermainen kun se kumotaan lautasille. Tarjoile pekonin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!