Munakas

Sanotaan, että kolmesta kananmunasta tulee täydellinen munakas. Jos ruokailijoita on useampia, valmista useampi munakas!

Kahdelle

  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja valkopippuri, sekoita nopeasti haarukalla, niin että valkuaiset ja keltuaiset sekoittuvat.

2. Kuumenna pannu. Lisää voi ja pyörittele pannua, niin että voi levittyy tasaisesti pohjalle ja sivuille. Kaada munakastaikina pannuun heti, kun voi on lakannut kuohumasta. Sekoittele puuhaarukalla, ravistele pannua muutaman kerran ja sekoittele varovaisesti. Kun pohja on hyytynyt, mutta pinta on vielä kermainen, munakas on valmis.

3. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!