Munakas
Sanotaan, että kolmesta kananmunasta tulee täydellinen munakas. Jos ruokailijoita on useampia, valmista useampi munakas!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 3 kananmunaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja valkopippuri, sekoita nopeasti haarukalla, niin että valkuaiset ja keltuaiset sekoittuvat.
2. Kuumenna pannu. Lisää voi ja pyörittele pannua, niin että voi levittyy tasaisesti pohjalle ja sivuille. Kaada munakastaikina pannuun heti, kun voi on lakannut kuohumasta. Sekoittele puuhaarukalla, ravistele pannua muutaman kerran ja sekoittele varovaisesti. Kun pohja on hyytynyt, mutta pinta on vielä kermainen, munakas on valmis.
3. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia