Munakas
Sanotaan, että kolmesta kananmunasta tulee täydellinen munakas. Jos ruokailijoita on useampia, valmista useampi munakas!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 3 kananmunaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja valkopippuri, sekoita nopeasti haarukalla, niin että valkuaiset ja keltuaiset sekoittuvat.
2. Kuumenna pannu. Lisää voi ja pyörittele pannua, niin että voi levittyy tasaisesti pohjalle ja sivuille. Kaada munakastaikina pannuun heti, kun voi on lakannut kuohumasta. Sekoittele puuhaarukalla, ravistele pannua muutaman kerran ja sekoittele varovaisesti. Kun pohja on hyytynyt, mutta pinta on vielä kermainen, munakas on valmis.
3. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta