Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustolla
Silakoiden graavaus vie aikansa, mutta lopputulos on supermaukas. Silakat säilyvät monta päivää jääkaapissa. Tarjoile alkuruokana maustetun juuston kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- ¾ dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl kidesokeria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua salottisipulia
- 1 tl suolaa
- 80 g muikunmätiä
- valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
- maustettua juustoa
- punasipulia
- retiisejä
- muikunmätiä
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo hyvin ja vedä pois nahka. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, tilli, ruohosipuli, salottisipuli ja suola, lisää 2 rkl muikunmätiä ja säästä loput koristeluun. Laita hyvin valutetut silakkafileet kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
3. Asettele silakat 4 lautaselle. Viipaloi maustettu juusto ja asettele lautasille. Koristele hienonnetulla punasipulilla, retiiseillä ja muikunmädillä. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti