Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 8 mustekalaa (calamares)
  • 4 tomaattia
  • 4 palloa mozzarellaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 1 pullo tomaattifondia

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat kunnolla. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, kun tunnustelet sormilla mustekalojen sisältä ja vedät selvästi tuntuvat pienet luut pois. Taputtele mustekalat kuiviksi.

2. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaattien malto ja mozzarellapallot pieniksi kuutioiksi. Säästä 1/4 tomaattihakkeesta koristeluun. Suikaloi basilika. Sekoita kaikki yhteen ja mausta reilusti suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla ja puristetulla valkosipulilla. Pari tippaa oliiviöljyä tekee seoksesta joustavaa.

3. Täytä mustekalat ja sulje ne pitkillä cocktailtikuilla tai grillivartailla. Tähän asti voit esivalmistella ruoan. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Ruskista mustekalapaketteja oliiviöljyssä paistinpannulla ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Siirrä mustekalat uunivuokaan, kaada päälle tomaattifondi ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Muotonsa puolesta mustekalat sopivat hyvin täytettäviksi. Tomaattien, mozzarellan ja basilikan pieniminen ja mustekalojen täyttäminen vie aikansa, mutta kypsentäminen on nopeaa. Joten valmistele kaikki ensin ja kypsennä vasta viime tipassa.

Lisää aiheesta:

Mustekala-avokadosalaattiEspanjalainen mustekalasalaattiMustekalapataScampisalaattiCarpaccio tortillakoristeellaOsso buco vasikasta
MustekalaKevytKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Mustekala
  • 31.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Mustekalatempura

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haudutettua mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mustekalaa à l'armoricane