Mozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssa

Muotonsa puolesta mustekalat sopivat hyvin täytettäviksi. Tomaattien, mozzarellan ja basilikan pieniminen ja mustekalojen täyttäminen vie aikansa, mutta kypsentäminen on nopeaa. Joten valmistele kaikki ensin ja kypsennä vasta viime tipassa.

Neljälle

  • 8 mustekalaa (calamares)
  • 4 tomaattia
  • 4 palloa mozzarellaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 1 pullo tomaattifondia

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat kunnolla. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, kun tunnustelet sormilla mustekalojen sisältä ja vedät selvästi tuntuvat pienet luut pois. Taputtele mustekalat kuiviksi.

2. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaattien malto ja mozzarellapallot pieniksi kuutioiksi. Säästä 1/4 tomaattihakkeesta koristeluun. Suikaloi basilika. Sekoita kaikki yhteen ja mausta reilusti suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla ja puristetulla valkosipulilla. Pari tippaa oliiviöljyä tekee seoksesta joustavaa.

3. Täytä mustekalat ja sulje ne pitkillä cocktailtikuilla tai grillivartailla. Tähän asti voit esivalmistella ruoan. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Ruskista mustekalapaketteja oliiviöljyssä paistinpannulla ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Siirrä mustekalat uunivuokaan, kaada päälle tomaattifondi ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!