Mozzarellasalaatti ja chilikastike

Italialainen ja thaimaalainen keittiö kohtaavat kaikkia aisteja hivelevästi tässä alkuruokasalaatissa.

Neljälle

  • 1 isohko mozzarella-pallo
  • 8 minimaissia
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g parsakaalia
  • 1 punasipuli

Makea chilikastike

  • ½ dl makeaa chiliketsuppia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hienonnettua korianteria
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään chiliketsuppi, limettimehu ja öljy sekä inkivääriraaste, korianterisilppu, suola ja pippuri. Anna maustua viileässä tarjoiluun asti.

2. Suikaloi paprikat. Jaa parsakaali nupuiksi. Kiehauta nopeasti minimaissit, paprikasuikaleet, sokeriherneet sekä parsakaali miedossa suolavedessä.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Jaa vihannekset neljälle lautaselle ja sirottele päälle sipuliviipaleet. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja jaa lautasille. Valuta päälle chilikastike ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.