Mozzarellasalaatti ja chilikastike

Italialainen ja thaimaalainen keittiö kohtaavat kaikkia aisteja hivelevästi tässä alkuruokasalaatissa.

Neljälle

  • 1 isohko mozzarella-pallo
  • 8 minimaissia
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g parsakaalia
  • 1 punasipuli

Makea chilikastike

  • ½ dl makeaa chiliketsuppia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hienonnettua korianteria
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään chiliketsuppi, limettimehu ja öljy sekä inkivääriraaste, korianterisilppu, suola ja pippuri. Anna maustua viileässä tarjoiluun asti.

2. Suikaloi paprikat. Jaa parsakaali nupuiksi. Kiehauta nopeasti minimaissit, paprikasuikaleet, sokeriherneet sekä parsakaali miedossa suolavedessä.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Jaa vihannekset neljälle lautaselle ja sirottele päälle sipuliviipaleet. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja jaa lautasille. Valuta päälle chilikastike ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!