Mozzarellasalaatti ja chilikastike
Italialainen ja thaimaalainen keittiö kohtaavat kaikkia aisteja hivelevästi tässä alkuruokasalaatissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 isohko mozzarella-pallo
- 8 minimaissia
- ½ punaista paprikaa
- ½ vihreää paprikaa
- 100 g sokeriherneitä
- 100 g parsakaalia
- 1 punasipuli
Makea chilikastike
- ½ dl makeaa chiliketsuppia
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl limettimehua
- 2 rkl öljyä
- 1 tl hienonnettua korianteria
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita keskenään chiliketsuppi, limettimehu ja öljy sekä inkivääriraaste, korianterisilppu, suola ja pippuri. Anna maustua viileässä tarjoiluun asti.
2. Suikaloi paprikat. Jaa parsakaali nupuiksi. Kiehauta nopeasti minimaissit, paprikasuikaleet, sokeriherneet sekä parsakaali miedossa suolavedessä.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Jaa vihannekset neljälle lautaselle ja sirottele päälle sipuliviipaleet. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja jaa lautasille. Valuta päälle chilikastike ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti