Minttumarinoidut piknikvartaat
Kanaa, melonia ja mansikkaa - kesän paras trio. Vartaat pakkaat kätevästi mukaan aurinkoiselle piknikille tai valmistat mökkireissulle valmiiksi mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 12 kpl
Ainekset
- 400 g broilerin rintafileetä
Marinadi
- 1 limetti
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 2 1/2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua paprikaa
- noin 1 tl suolaa
- 1 rkl (pippurilla maustettua) punaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 1 hunajameloni
- 12 mansikkaa
Valmistusohje
Paloittele broilerinfileet sopiviksi varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Marinoi broileripaloja jogurttikastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdista (ja puolita) mansikat. Pujota coctailtikkuihin vuorotellen broileria, melonia ja mansikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka