Merilohinyytit
Merilohinyytit maistuvat erilaisten juuresten kanssa. Annokset voit tarjoilla vaikkapa tartar-kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 700 g merilohta
- 300 g perunaa
- 150 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 1 purjosipuli
- sitruunavoita
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Käytä siivuttamiseen apuna juustohöylää, mikäli veitsesi ei ole terässä. Näin varmistat tasalaatuisuuden joka raaka-aineen kohdalla.
Kaada tämän jälkeen juurekset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon lämmin sitruunavoi ja pyörittele seos tasaiseksi. Kaada maustuneet juurekset uunivuokaan tai leikkaa foliosta 4 arkkia ja asettele juurekset niiden päälle.
Leikkaa lohi 8 palaan ja asettele palat juuresten päälle. Ripottele kalan pinnalle suolaa ja sulje vuoka tai nyytit tiiviisti folion avulla. Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuutin ajan.
Tarjoa valmis ruoka esim. tartar-kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa