Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merilohinyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Merilohinyytit maistuvat erilaisten juuresten kanssa. Annokset voit tarjoilla vaikkapa tartar-kastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset 4:lle

  • 700 g merilohta
  • 300 g perunaa
  • 150 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 1 purjosipuli
  • sitruunavoita
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Käytä siivuttamiseen apuna juustohöylää, mikäli veitsesi ei ole terässä. Näin varmistat tasalaatuisuuden joka raaka-aineen kohdalla.

Kaada tämän jälkeen juurekset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon lämmin sitruunavoi ja pyörittele seos tasaiseksi. Kaada maustuneet juurekset uunivuokaan tai leikkaa foliosta 4 arkkia ja asettele juurekset niiden päälle.

Leikkaa lohi 8 palaan ja asettele palat juuresten päälle. Ripottele kalan pinnalle suolaa ja sulje vuoka tai nyytit tiiviisti folion avulla. Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuutin ajan.

Tarjoa valmis ruoka esim. tartar-kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Lohta rucolapeston keraMaukas mikrokalaFoliossa haudutettua nieriää ja sienikastikettaJuustokuminalla maustettua uunikalaaSienitäytteinen kesäkurpitsaHöyrytettyä kuhaa ja parsaa
LohinyytitKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohinyytit
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohisolmut voitaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohinyytit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohinyyttejä ja duchesseperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohinyytit á la Meri-Tuuli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merilohinyytit