Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merietanat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lumache di mare on eksoottinen ruoaklaji herkuttelijoille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1,35 kg merietanoita kuorineen
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tuore chilipippuri, pilkottuna
  • 235 ml valkoviiniä
  • suolaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
  • tukevia hammastikkuja

Valmistusohje

- Puhdista ja kypsennä etanat keittämällä niitä noin 20 minuuttia kattilassa. Tämä poistaa hiekan etanan koteloista ja kypsentää lihan.

- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipuli ja chili.

- Lisää etanat ja valkoviini ja keitä vielä muutama minuutti.

- Lisää suola, persilja ja sekoita hyvin.

- Tarjoile välittömästi.

- Tarjoa syöjille hammastikut, joilla he voivat helposti kaivaa etanan lihan ulos kuorestaan.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukoita foliossaRannikon simpukkakeittoSimpukoita Davidin lapsuuden tapaanTurskasalaattiRuokaisa kala-äyriäispataSitruunamarinoidut simpukat
ÄyriäissalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti