Merietanat

Lumache di mare on eksoottinen ruoaklaji herkuttelijoille.

4 hengelle

  • 1,35 kg merietanoita kuorineen
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tuore chilipippuri, pilkottuna
  • 235 ml valkoviiniä
  • suolaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
  • tukevia hammastikkuja

Valmistusohje

- Puhdista ja kypsennä etanat keittämällä niitä noin 20 minuuttia kattilassa. Tämä poistaa hiekan etanan koteloista ja kypsentää lihan.

- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipuli ja chili.

- Lisää etanat ja valkoviini ja keitä vielä muutama minuutti.

- Lisää suola, persilja ja sekoita hyvin.

- Tarjoile välittömästi.

- Tarjoa syöjille hammastikut, joilla he voivat helposti kaivaa etanan lihan ulos kuorestaan.

Parhaat ruokaohjelmat