Merianturaa ja huhtasieniä
Jos haluat tarjota luksuspäivällisen, valitse merianturaa valkoviinissä keitettynä hummerikastikkeen sekä kartiohuhtasienten kanssa. Huhtasienet ovat haluttua herkkua kaikkialla maailmassa. Huhtasienet ovat täysin myrkyttömiä ja kevyellä käsittelyllä syötäviä, toisin kuin korvasienet, jotka vaativat moninkertaisen keiton ja käsittelyn myrkyn poistamiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g merianturafileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kartiohuhtasieniä
Hummerikastike
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 2 tl tomaattipyreetä
- 6 dl hummerifondia
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Hummerikastike: Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne kevyesti voissa. Lisää tomaattipyree ja paista sitä mukana hetki. Kaada joukkoon hummerifonditiivisteestä tehty liemi sekä kerma ja keitä kokoon puoleen alkuperäisestä nestemäärästä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kartiohuhtasienet lävikköön kiehuvan vesikattilan päälle. Sulje kansi ja höyrytä 6-7 minuuttia. Ripota hieman suolaa pinnalle.
3 Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle ja laita ne tiiviisti vierekkäin voideltuun kasariin. Kaada päälle valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpö ja anna poreilla varovasti, kunnes kala on kauttaaltaan valkoista. Tarjoile hummerikastikkeen ja huhtasienten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut