Meri-Lapin karitsaa

Viikonloppuna herkutellaan karitsan paahtopaistilla sipulikastikkeen ja syyskasvisten kera. Lisukkeena maistuu samettinen inkivääri-puikulapyree.

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia (à 150 g)
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • (voita)

Valmistusohje

Ota lihat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna maustua puolisen tuntia, kunnes suolakiteet ovat sulaneet.

Paista pinta ruskeaksi kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.

Loppukypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!