Meri-Lapin karitsaa
Viikonloppuna herkutellaan karitsan paahtopaistilla sipulikastikkeen ja syyskasvisten kera. Lisukkeena maistuu samettinen inkivääri-puikulapyree.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 karitsan paahtopaistia (à 150 g)
- suolaa
- pippuria
- öljyä
- (voita)
Valmistusohje
Ota lihat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna maustua puolisen tuntia, kunnes suolakiteet ovat sulaneet.
Paista pinta ruskeaksi kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.
Loppukypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan