Meri-Lapin karitsaa
Viikonloppuna herkutellaan karitsan paahtopaistilla sipulikastikkeen ja syyskasvisten kera. Lisukkeena maistuu samettinen inkivääri-puikulapyree.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 karitsan paahtopaistia (à 150 g)
- suolaa
- pippuria
- öljyä
- (voita)
Valmistusohje
Ota lihat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna maustua puolisen tuntia, kunnes suolakiteet ovat sulaneet.
Paista pinta ruskeaksi kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.
Loppukypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto