Merenherkkuja ja nuudeleita
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 50 g nuudeleita
- tuoretta korianteria
- 1 purjo
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 4 rapua
- 12 sinisimpukkaa
- 200 g lohifileetä
- 200 g vaaleaa, kiinteälihaista kalaa
- 12 katkarapua kuorineen
- 1 dl ruokaöljyä wokkaukseen
- 4 limetti- tai sitruunalohkoa
Wokkikastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 tl hienonnettua korianteria
- 2 rkl hunajaa
- 1/4 tl Maizenaa
- ½ dl seesamiöljyä
- ½ dl kiinalaista soijakastiketta
Valmistusohje
1. Wokkikastike: sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek -tahna, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita joukkoon.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. eitä rapuja kevyesti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia ja kuori ne. Huuhtele ja harjaa simpukat ja paloittele kalat. Wokkaa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.
3. Lisää pannulla hieman öljyä ja wokkaa rapuja minuutti. Lisää kalapalat, simpukat ja katkaravut ja wokkaa vielä 3 minuuttia (poista simpukat, jotka eivät avaudu). Sekoita joukkoon wokkikastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa lisänä limetti- tai sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan