Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merenherkkuja ja nuudeleita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 50 g nuudeleita
  • tuoretta korianteria
  • 1 purjo
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 4 rapua
  • 12 sinisimpukkaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g vaaleaa, kiinteälihaista kalaa
  • 12 katkarapua kuorineen
  • 1 dl ruokaöljyä wokkaukseen
  • 4 limetti- tai sitruunalohkoa

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl Maizenaa
  • ½ dl seesamiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek -tahna, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita joukkoon.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. eitä rapuja kevyesti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia ja kuori ne. Huuhtele ja harjaa simpukat ja paloittele kalat. Wokkaa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.

3. Lisää pannulla hieman öljyä ja wokkaa rapuja minuutti. Lisää kalapalat, simpukat ja katkaravut ja wokkaa vielä 3 minuuttia (poista simpukat, jotka eivät avaudu). Sekoita joukkoon wokkikastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa lisänä limetti- tai sitruunalohkoja.

Lisää aiheesta:

Vietnamilainen nuudelisalaattiÄyriäisminestronekeittoKikhernecurryHellapoliisin kana-kookoskeittoVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaPapu-linssicurry
ÄyriäispastaPastat ja nuudelitLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta