Melonisalaattia ja vuohenjuustoa
Tämä on herkullinen lisuke, joka sopii mainiosti grilliruoan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt
Neljälle
- 800 g hunajamelonia
- 800 g vesimelonia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl limemehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- 50 g vuohenjuustoa
Leipäkrutongit
- 4 viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa leipää
- 30 g voita
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi. Paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi, ripottele päälle hiutalesuolaa.
2. Halkaise hunajameloni ja poista siemenet. Poista vesimelonista siemenet. Ota meloneista pieniä palloja palloraudalla ja laita ne kulhoon.
3. Sekoita öljy, limemehu, suola, pippuri ja minttu ja kaada kastike melonikuulien päälle. Ripottele päälle krutonkeja ja höylää päälle vuohenjuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan