Melonisalaattia ja vuohenjuustoa
Tämä on herkullinen lisuke, joka sopii mainiosti grilliruoan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt
Neljälle
- 800 g hunajamelonia
- 800 g vesimelonia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl limemehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- 50 g vuohenjuustoa
Leipäkrutongit
- 4 viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa leipää
- 30 g voita
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi. Paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi, ripottele päälle hiutalesuolaa.
2. Halkaise hunajameloni ja poista siemenet. Poista vesimelonista siemenet. Ota meloneista pieniä palloja palloraudalla ja laita ne kulhoon.
3. Sekoita öljy, limemehu, suola, pippuri ja minttu ja kaada kastike melonikuulien päälle. Ripottele päälle krutonkeja ja höylää päälle vuohenjuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti