Meksikolainen munasalaatti
Tarjoa tämä meksikolaiseen tapaan maustettu, makoisa muna-vihannessalaatti alkuruoaksi. Sen seuraan sopii mainiosti muutama viipale ilmakuivattua kinkkua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 sellerinvarsi
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetti
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl silputtua tuoretta korianteria
- 1 dl majoneesia
Tarjoiluun
- 12 viipaletta parmankinkkua
- punasalaattia
- persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna kananmuna ja selleri. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Purista päälle limettimehua ja sekoita. Lisää kananmuna, paprika ja selleri. Sekoita keskenään majoneesi ja puristettu valkosipuli. Mausta juustokuminalla ja korianterilla. Sekoita vihannesseoksen joukkoon.
3. Annostele punasalaatti neljälle asetille. Annostele sitten päälle munasalaattia. Koristele persiljalla ja kinkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa