Meksikolainen munasalaatti

Tarjoa tämä meksikolaiseen tapaan maustettu, makoisa muna-vihannessalaatti alkuruoaksi. Sen seuraan sopii mainiosti muutama viipale ilmakuivattua kinkkua.

4 annosta

  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 sellerinvarsi
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetti
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 dl majoneesia

Tarjoiluun

  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • punasalaattia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna kananmuna ja selleri. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

2. Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Purista päälle limettimehua ja sekoita. Lisää kananmuna, paprika ja selleri. Sekoita keskenään majoneesi ja puristettu valkosipuli. Mausta juustokuminalla ja korianterilla. Sekoita vihannesseoksen joukkoon.

3. Annostele punasalaatti neljälle asetille. Annostele sitten päälle munasalaattia. Koristele persiljalla ja kinkulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!