Maustemuusi vihanneksilla
Kaikki lisukkeet yhdessä. Herneitä ja porkkanoita löydät säilykkeenä ja voit toki vaihtaa ne muuhun. Muusi pursotetaan helpoiten täyttämällä muovipussi sillä, leikkaamalla kulman auki ja pursottamalla kuvioita.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10-12 perunaa
- 3-4 palsternakkaa
- 4 rkl voita
- 4 rkl kermaa
- 2 pientä kananmunaa
- ½ dl jokaista: hienonnettua tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
- herneitä, pieniä porkkanoita, hillosipulia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Keitä perunat ja palsternakat pehmeiksi, soseuta muusiksi.
3. Sekoita muusiin voi, kerma, munat ja mausteet.
4. Täytä kevyesti voideltu uunivuoka 2/3 muusista. Pursota loput päälle ruutukuvioksi.
5. Gratinoi uunissa 5-10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.
6. Täytä ruudut keitetyillä, lämpimillä vihanneksilla ja hillosipuleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan