Maustemuusi vihanneksilla
Kaikki lisukkeet yhdessä. Herneitä ja porkkanoita löydät säilykkeenä ja voit toki vaihtaa ne muuhun. Muusi pursotetaan helpoiten täyttämällä muovipussi sillä, leikkaamalla kulman auki ja pursottamalla kuvioita.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10-12 perunaa
- 3-4 palsternakkaa
- 4 rkl voita
- 4 rkl kermaa
- 2 pientä kananmunaa
- ½ dl jokaista: hienonnettua tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
- herneitä, pieniä porkkanoita, hillosipulia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Keitä perunat ja palsternakat pehmeiksi, soseuta muusiksi.
3. Sekoita muusiin voi, kerma, munat ja mausteet.
4. Täytä kevyesti voideltu uunivuoka 2/3 muusista. Pursota loput päälle ruutukuvioksi.
5. Gratinoi uunissa 5-10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.
6. Täytä ruudut keitetyillä, lämpimillä vihanneksilla ja hillosipuleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi