Maustemuusi vihanneksilla

Kaikki lisukkeet yhdessä. Herneitä ja porkkanoita löydät säilykkeenä ja voit toki vaihtaa ne muuhun. Muusi pursotetaan helpoiten täyttämällä muovipussi sillä, leikkaamalla kulman auki ja pursottamalla kuvioita.

Neljälle

  • 10-12 perunaa
  • 3-4 palsternakkaa
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl kermaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • ½ dl jokaista: hienonnettua tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
  • herneitä, pieniä porkkanoita, hillosipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Keitä perunat ja palsternakat pehmeiksi, soseuta muusiksi.

3. Sekoita muusiin voi, kerma, munat ja mausteet.

4. Täytä kevyesti voideltu uunivuoka 2/3 muusista. Pursota loput päälle ruutukuvioksi.

5. Gratinoi uunissa 5-10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.

6. Täytä ruudut keitetyillä, lämpimillä vihanneksilla ja hillosipuleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!