Maustekinkku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668960/landscape16_9/515/290/b57f43c386151a3f5f42ee63fa106832/Wc/934009-5235.jpg)
Tätä kinkkua voit totta kai tarjoilla vuoden ympäri, mielellään pienten, hienojen sokeriherneiden, porkkanoiden tai muiden alkukesän kasvisten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 kpl
- 1 riimisuolattu joulukinkku, 3-4 kg
- 2 tl kokonaisia neilikoita
- 2 tl maustepippureita
- 1 tl timjamia
- 1 tl rakuunaa
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa mausteet huolellisesti morttelissa ja sekoita. Leikkaa kinkusta kamara ja taputtele mausteet kinkkuun.
2. Kääri kinkku alumiinifolioon ja laita se uunivuokaan. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 72-75 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka