Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteista kana-palsternakkapataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittiömestari Sami Tallbergin mausteinen kana-palsternakkapata sopii tarjoiltavaksi yksin tai riisin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 marinoimatonta kanankoipea
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ nippua timjamia
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 200 g palsternakkaa
  • 100 g vihreitä linssejä
  • 1,5 l kanalientä
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
  • 1 nippu korianteria

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ruskista ne paistokasarissa.

2. Hienonna sipulit. Lisää ne ja murskatut valkosipulinkynnet kanankoipien joukkoon. Lisää laakerinlehdet, hienonnettu timjami sekä garam masala. Kuullota aineksia välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää valkoviini. Anna kiehahtaa 5 minuutin ajan.

4. Kuori ja paloittele palsternakka.

5. Lisää kanankoipien joukkoon palsternakka, linssit sekä kanaliemi. Anna hautua tunnin ajan, kunnes kana on kypsää.

6. Sekoita maissijauho kylmään veteen ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste ja hienonnettu korianteri.

7. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi riisin kanssa.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Kanaa sitruunaruohollaTalvivihannesminestrone-keitto ja tofuaKikherneitä ja keitettyjä muniaPastakeittoa kuoren allaTalon risottoBroileri-biryani
KanapataKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata