Mausteista kana-palsternakkapataa

Keittiömestari Sami Tallbergin mausteinen kana-palsternakkapata sopii tarjoiltavaksi yksin tai riisin kera.

Ainekset

  • 4 marinoimatonta kanankoipea
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ nippua timjamia
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 200 g palsternakkaa
  • 100 g vihreitä linssejä
  • 1,5 l kanalientä
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
  • 1 nippu korianteria

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ruskista ne paistokasarissa.

2. Hienonna sipulit. Lisää ne ja murskatut valkosipulinkynnet kanankoipien joukkoon. Lisää laakerinlehdet, hienonnettu timjami sekä garam masala. Kuullota aineksia välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää valkoviini. Anna kiehahtaa 5 minuutin ajan.

4. Kuori ja paloittele palsternakka.

5. Lisää kanankoipien joukkoon palsternakka, linssit sekä kanaliemi. Anna hautua tunnin ajan, kunnes kana on kypsää.

6. Sekoita maissijauho kylmään veteen ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste ja hienonnettu korianteri.

7. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi riisin kanssa.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.