Mausteinen kanakeitto
Kunnon hiihtolenkin jälkeen maistuu mausteinen kanakeitto, joka saa hauskan vivahteen limestä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerin koipireittä
- 1 tuore chili
- 3 laakerinlehteä
- 2 tähtianista
- juustokuminaa
- 1 sipuli
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 lime
- 200 g selleriä
- 2 porkkanaa
- suolaa
- 2 dl makaronia
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
Valmistusohje
Leikkaa broilerinkoivet kahteen osaan ja nosta ne kattilaan. Lisää chilipalko, laakerinlehdet ja tähtianikset. Täytä vedellä ja nosta hellalle kiehumaan.
Halkaise sipuli, valkosipuli ja lime kuorineen ja paahda leikkauspinnat pannulla. Nosta kanojen joukkoon maustamaan lientä.
Kuori selleri ja porkkanat ja lisää kuoret liemeen. Mausta vielä suolalla ja anna kiehua tunnin verran. Siivilöi liemi ja irrota lihat broilerinpaloista.
Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää sinne suikaloidut porkkanat ja selleri sekä pastat. Kun ne ovat kypsiä, suurusta keittoa hiukan tärkkelysjauhoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka