Mausteinen broileripata
Tämän broileripadan ohje on peräisin Etiopiasta. Berbere-maustetahna viimeistelee sen mukavan tuliseksi.
4 annosta
- 1 broileri
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
- 3 sipulia
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2-3 tl berbere-maustetahnaa (ohje alla)
- 3 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 kovaksi keitettyä munaa
Berbere
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- 2 puserrettua valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä
- ½ hienonnettu paprika
- 2 hienonnettua chilipalkoa
- 1 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Berbere: Sekoita tehosekoittimessa inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuria, muskottipähkinä, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää 2 rkl vettä ja jatka sekoittamista. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chilit. Paahda paprikaa ja chiliä kuivalla paistinpannulla minuutin ajan. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon mausteseos ja loput vedestä. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Kaada pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada purkkiin. Lisää pinnalle ruokaöljyä . Maustetahna säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
2. Jaa broileri 8-10 osaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita padassa. Lisää pataan tomaattipyree ja berbere ja laimenna vedellä. Lisää broilerinpalat ja keitä kannen alla 30-40 minuuttia. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kuori munat ja lisää ne pataan. Keitä vielä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta