Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteinen broileripata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän broileripadan ohje on peräisin Etiopiasta. Berbere-maustetahna viimeistelee sen mukavan tuliseksi.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 tl berbere-maustetahnaa (ohje alla)
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kovaksi keitettyä munaa

Berbere

  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä
  • 2 dl vettä
  • ½ hienonnettu paprika
  • 2 hienonnettua chilipalkoa
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Berbere: Sekoita tehosekoittimessa inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuria, muskottipähkinä, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää 2 rkl vettä ja jatka sekoittamista. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chilit. Paahda paprikaa ja chiliä kuivalla paistinpannulla minuutin ajan. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon mausteseos ja loput vedestä. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Kaada pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada purkkiin. Lisää pinnalle ruokaöljyä . Maustetahna säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

2. Jaa broileri 8-10 osaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita padassa. Lisää pataan tomaattipyree ja berbere ja laimenna vedellä. Lisää broilerinpalat ja keitä kannen alla 30-40 minuuttia. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kuori munat ja lisää ne pataan. Keitä vielä 5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kalkkunaa kaakaokastikkeessaTuliset tartarpihvitLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaJuustocurry herneiden keraUunimureke ja stroganoffkastikePerunat juusto-chilikastikkeessa
KanapataKastikkeet ja dipitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata