Matjessillitorttu
Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
10 hengelle
- 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
- 30 g voita
- 1 purkki matjessilliä
- 1 nippu persiljaa
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 purkkia raejuustoa
- 1 punasipuli
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.
2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.
3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia