Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Matjessillitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

10 hengelle

  • 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
  • 30 g voita
  • 1 purkki matjessilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purkkia raejuustoa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.

3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.

Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.

Lisää aiheesta:

KylmäsavulohirullatHyydytetty matjessillitorttu UudenvuodenleipäLohi-kampasimpukkacarpaccioKesälautanen matjessillilläMatjessillileipä
MatjessilliAlkuruoatKevytKananmunatonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Matjessilli
  • 10.12.202410:07
    Jouluruoka

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli

  • 11.06.202112:40
    Hans Välimäki

    Anopin silli – silliohje, jota Hans Välimäki ylistää

  • 11.06.202112:29
    Juhannus

    Gubbröra – sillikaviaari Hans Välimäen ohjeella