Matjessillitorttu

Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.

10 hengelle

  • 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
  • 30 g voita
  • 1 purkki matjessilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purkkia raejuustoa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.

3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!