Matjessillileipä
Voileipä ei yleensä ole hullumpi idea alkupalaksi. Tässä reseptissä maustelimpun kera tarjotaan matjessilliä, jonka on annettu maustua muutaman tunnin ajan marinadissa.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 200 g matjesfilettä
- 2 dl tomaattimehua
- ½ dl sherryä
- vastarouhittua mustapippuria
- 4 viipaletta maustelimppua
- 1 punasipuli
- 4 munankeltuaista
- 1 salaattiruukku
- 1 tomaatti
- margariinia
Valmistusohje
1. Huuhdo matjesfileet kylmässä vedessä. Sekoita keskenään tomaattimehu, sherry ja pippuri. Lisää joukkoon matjesfileet ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan.
2. Nosta fileet marinadista ja valuta. Leikkaa fileet suikaleiksi pituussuunnassa. Voitele leipäviipaleet, kääri matjessuikaleet rulliksi ja asettele leivän päälle. Erottele keltuaiset ja aseta munankeltuainen keskelle kutakin matjesrullaa. Koristele punasipulirenkailla, salaatinlehdillä ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa