Matjessillileipä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655492/landscape16_9/515/290/4110b5f5593017e82610288c270dbc7f/rV/878907-1795.jpg)
Voileipä ei yleensä ole hullumpi idea alkupalaksi. Tässä reseptissä maustelimpun kera tarjotaan matjessilliä, jonka on annettu maustua muutaman tunnin ajan marinadissa.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 200 g matjesfilettä
- 2 dl tomaattimehua
- ½ dl sherryä
- vastarouhittua mustapippuria
- 4 viipaletta maustelimppua
- 1 punasipuli
- 4 munankeltuaista
- 1 salaattiruukku
- 1 tomaatti
- margariinia
Valmistusohje
1. Huuhdo matjesfileet kylmässä vedessä. Sekoita keskenään tomaattimehu, sherry ja pippuri. Lisää joukkoon matjesfileet ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan.
2. Nosta fileet marinadista ja valuta. Leikkaa fileet suikaleiksi pituussuunnassa. Voitele leipäviipaleet, kääri matjessuikaleet rulliksi ja asettele leivän päälle. Erottele keltuaiset ja aseta munankeltuainen keskelle kutakin matjesrullaa. Koristele punasipulirenkailla, salaatinlehdillä ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka