Matjessilliä ja munakokkelia

Kuuman ja kylmän kohtaaminen on aina kiehtova tapahtuma. Lämmin munakas tai munakokkeli maistuu erityisen herkulliselta, jos sen kanssa tarjotaan matjessilliä ja nokare kermaviiliä.

4 annosta

  • 5 munaa
  • 1 prk matjessilliä
  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • ruohosipulia tai punasipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja maito.

2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää munat ja sekoita kevyesti puulastalla, kunnes seos on hyytynyt kokkeliksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane munakokkelin päälle valutetut silliviipaleet, pari nokaretta kermaviiliä tai ranskankermaa sekä hienonnettua ruohosipulia tai ohueksi suikaloitua punasipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.