Mäti-katkarapupasta

Tämä erittäin juhlava ruoka valmistu helposti ja nopeasti. Lisäksi se sopii mainiosti myös vieraille tarjottavaksi. Tarjoa lisänä rapeakuorista valkosipulileipää.

4 annosta

  • 500 g tuorepastaa
  • 4 dl kuorittuja katkarapuja
  • 1 prk punaista mätiä
  • 1 punasipuli
  • 1 prk kevytranskankermaa
  • 3 dl ruokakermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Hienonna punasipuli. Kiehauta ranskankerma ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon punasipuli, mäti ja katkaravut.

3. Sekoita juuri keitetty pasta kastikkeeseen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.