MasterChef: Aasialainen tartar – Sirin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan sisäfilee 100g
- yksi lime
- 50 g voita
- puolikas chili
- puolikas varsi kevätsipulia
- kananmunan keltuainen
- korianteria pari vartta
- 1 rkl öljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Pilko liha hyvin pieniksi kuutioiksi. Laita maustumaan limen mehun, pilkotun korianterin ja suolan sekaan, sekoita.
Sulata voi, lisää öljy, pilkottu chili ja kevätsipuli. Voiliemi jääkaappiin viilenemään.
Ota puolikas limen kuori (ei valkoista osaa) ja laita pannulle öljyn sekaan rapeutumaan. Erottele keltuainen valkuaisesta.
Kokoa liha pyörän muotin sisälle lautaselle.
Ota voichilikevätsipuliseos kaapista ja kaada sopivasti tartarin keskelle.
Lisää keltuainen tartarin päälle ja rapeat limen kuoret keltuaisen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan