MasterChef: Tartarpihvi – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan sisäpaisti
- 2 kpl kananmunan keltuainen
- 30 cl valkoviinietikka
- 20 cl soijakastike
- 1 tl dijonsinappi
- 15 g suolakurkku
- ¼ shalottisipuli
- 1 dl rapsiöljy
- ruohosipuli ja timjami koristeluun
- runsas ripaus suolaa
- vähän pippuria
Valmistusohje
Leikkaa sisäpaisti n. 0,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kulhoon korkillinen valkoviinietikkaa, soija sekä dijoninsinappi ja sekoita. Laita kylmään vetäytymään.
Valmista majoneesi yhdestä keltuaisesta, rapsiöljystä ja etikasta. Mausta suolalla.
Pilko shalottisipuli ja suolakurkku mahdollisimman hienoksi. Lisää tartar-massaan juuri ennen tarjoilua.
Asettele tartar-massa pihviksi lautaselle. Asettele keltuainen pihvin päälle. Koristele timjamilla, ruohosipulilla ja majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka