MasterChef: Tartarpihvi – Santun resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan sisäpaisti
  • 2 kpl kananmunan keltuainen
  • 30 cl valkoviinietikka
  • 20 cl soijakastike
  • 1 tl dijonsinappi
  • 15 g suolakurkku
  • ¼ shalottisipuli
  • 1 dl rapsiöljy
  • ruohosipuli ja timjami koristeluun
  • runsas ripaus suolaa
  • vähän pippuria

Valmistusohje

Leikkaa sisäpaisti n. 0,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kulhoon korkillinen valkoviinietikkaa, soija sekä dijoninsinappi ja sekoita. Laita kylmään vetäytymään.

Valmista majoneesi yhdestä keltuaisesta, rapsiöljystä ja etikasta. Mausta suolalla.

Pilko shalottisipuli ja suolakurkku mahdollisimman hienoksi. Lisää tartar-massaan juuri ennen tarjoilua.

Asettele tartar-massa pihviksi lautaselle. Asettele keltuainen pihvin päälle. Koristele timjamilla, ruohosipulilla ja majoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.