MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 150 g naudan ulkofilettä
  • 40 g kaprista
  • 60 g salottisipulia
  • 15 g sitruunankuorta
  • 5 g ruohosipulia
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kananmuna
  • Runsas ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Hienonna naudan ulkofile samansuuruisiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli ja kapris. 

Sekoita liha, sipuli ja kapris keskenään massaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada väkiviinaetikka ja sokeri pieneen kattilaan, lisää sinapinsiemenet.

Muodosta lihamassa pyöreäksi kiekoksi lautaselle ja tee keskelle pieni syvennys. Erittele kananmuna ja laita keltuainen lihamassan päälle

Koristele sitruunankuorella ja pilkotulla ruohosipulilla. Lisää päälle sormisuolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.