MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 150 g naudan ulkofilettä
  • 40 g kaprista
  • 60 g salottisipulia
  • 15 g sitruunankuorta
  • 5 g ruohosipulia
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kananmuna
  • Runsas ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Hienonna naudan ulkofile samansuuruisiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli ja kapris. 

Sekoita liha, sipuli ja kapris keskenään massaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada väkiviinaetikka ja sokeri pieneen kattilaan, lisää sinapinsiemenet.

Muodosta lihamassa pyöreäksi kiekoksi lautaselle ja tee keskelle pieni syvennys. Erittele kananmuna ja laita keltuainen lihamassan päälle

Koristele sitruunankuorella ja pilkotulla ruohosipulilla. Lisää päälle sormisuolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!