MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 150 g naudan ulkofilettä
- 40 g kaprista
- 60 g salottisipulia
- 15 g sitruunankuorta
- 5 g ruohosipulia
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 kananmuna
- Runsas ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Hienonna naudan ulkofile samansuuruisiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli ja kapris.
Sekoita liha, sipuli ja kapris keskenään massaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada väkiviinaetikka ja sokeri pieneen kattilaan, lisää sinapinsiemenet.
Muodosta lihamassa pyöreäksi kiekoksi lautaselle ja tee keskelle pieni syvennys. Erittele kananmuna ja laita keltuainen lihamassan päälle
Koristele sitruunankuorella ja pilkotulla ruohosipulilla. Lisää päälle sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti