MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. mc_eps3_tehtävä1_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_2](https://im.mtvuutiset.fi/image/8361974/landscape16_9/1600/900/c8139d2f71f61aba9f1072e89bdbced7/Lt/mc-eps3-tehta-eva-e1-annos-joonas-kuvaaja-juuli-aschan-2.jpg)
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 150 g naudan ulkofilettä
- 40 g kaprista
- 60 g salottisipulia
- 15 g sitruunankuorta
- 5 g ruohosipulia
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 kananmuna
- Runsas ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Hienonna naudan ulkofile samansuuruisiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli ja kapris.
Sekoita liha, sipuli ja kapris keskenään massaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada väkiviinaetikka ja sokeri pieneen kattilaan, lisää sinapinsiemenet.
Muodosta lihamassa pyöreäksi kiekoksi lautaselle ja tee keskelle pieni syvennys. Erittele kananmuna ja laita keltuainen lihamassan päälle
Koristele sitruunankuorella ja pilkotulla ruohosipulilla. Lisää päälle sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka