Marokkolainen luumuriisi
Julkaistu
Marokkalainen luumuriisi tuo tuulahduksen Afrikkaa keittiöösi Kalifronian auringolla höystettynä. Luumuriisi on loistava lisäke jouluruoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 0,5 tl kuminaa
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 0,5 teelusikallista kanelia
- 1 dl sitruunamehua
- 2 dl vettä
- 3 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
- 1,5 dl paloiteltuja luumuja
- 0,5 dl pilkottua purjosipulia
Valmistusohje
Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja mausteet, keitä puolisen minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua. Sekoita joukkoon riisi, peitä ja anna hautua 15 minuuttia, tai kunnes riisi on valmista. Lisää kattilaan luumut ja purjosipuli. Keitä vielä viisi minuuttia ja ruoka on valmis nautittavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan