Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marokkolainen luumuriisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marokkalainen luumuriisi tuo tuulahduksen Afrikkaa keittiöösi Kalifronian auringolla höystettynä. Luumuriisi on loistava lisäke jouluruoille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl kuminaa
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 0,5 teelusikallista kanelia
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 dl vettä
  • 3 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
  • 1,5 dl paloiteltuja luumuja
  • 0,5 dl pilkottua purjosipulia

Valmistusohje

Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja mausteet, keitä puolisen minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua. Sekoita joukkoon riisi, peitä ja anna hautua 15 minuuttia, tai kunnes riisi on valmista. Lisää kattilaan luumut ja purjosipuli. Keitä vielä viisi minuuttia ja ruoka on valmis nautittavaksi.

Lisää aiheesta:

Kasvis-kookoskeittoaTomaattihillokeTaskurapurisottoOmena-papupataMarokkolainen lammasKaalia intialaisittain
LisäkeriisiKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunariisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Varhaiskaali-riisipaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty riisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Omenainen riisi-ohra lisäke

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rusinariisi kanelin kera