Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä
Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 100 g kuorittuja manteleita
- 8 salottisipulia kuorittuna
- 3 valkosipulin kynttä viipaleina
- 25 g voita
- 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- ½ tl chilijauhetta
- 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
- 2 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- 4 dl tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan