Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.

Ainekset

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 8 salottisipulia kuorittuna
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 25 g voita
  • 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.