Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 8 salottisipulia kuorittuna
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 25 g voita
  • 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.

Lisää aiheesta:

Paahdetut balsamicojuureksetKurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapujaYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatRuusukaali-jauhelihapaistosLammas-kaalikeittoSiskonmakkarapata
LammaspataLisäkeruoatLiharuokaKevytKananmunatonGluteenitonHuomenta Suomi
Videoreseptit
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew