Marokkolainen lammas
Marokkolaiset ateriat ovat makuja tulvillaan. Tämä resepti yhdistää luumujen makeuden ja sahramin voiman lampaan herkkämakuisiin paloihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 2,5 kg luutonta lampaankoipea, kolmen sentin kuutioiksi leikattuna
- 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 ruokalusikallinen sokeria
- 1 teelusikallinen kanelia
- 12 kuivattua luumua, pilkottuna
- 1 ruokalusikallinen sahramia
- 1 kuppi kasvilientä
- 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Kun ruoka vielä kruunataan pähkinöillä, voisi yhtä hyvin kuvitella olevansa paikan päällä Marokossa.
- Lämmitä oliiviöljy lämmitetyssä marokkolaisessa tagine-savipadassa tai tavallisessa padassa ja ruskista lammasta ja sipuleita noin kaksi minuuttia.
- Lisää lampaaseen suola, pippuri, kaneli, sokeri ja sahrami. Anna kypsyä minuutti sekoittaen silloin tällöin.
- Lisää kasvisliemi, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai tunti.
- Sammuta lämpö ja lisää luumut. Anna levätä kannen alla 5 minuuttia.
Sirottele vielä ennen tarjoilua seesaminsiemeniä päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka