Marokkolainen lammas

Marokkolaiset ateriat ovat makuja tulvillaan. Tämä resepti yhdistää luumujen makeuden ja sahramin voiman lampaan herkkämakuisiin paloihin.

4 hengelle

  • 2,5 kg luutonta lampaankoipea, kolmen sentin kuutioiksi leikattuna
  • 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 12 kuivattua luumua, pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sahramia
  • 1 kuppi kasvilientä
  • 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Kun ruoka vielä kruunataan pähkinöillä, voisi yhtä hyvin kuvitella olevansa paikan päällä Marokossa.

- Lämmitä oliiviöljy lämmitetyssä marokkolaisessa tagine-savipadassa tai tavallisessa padassa ja ruskista lammasta ja sipuleita noin kaksi minuuttia.

- Lisää lampaaseen suola, pippuri, kaneli, sokeri ja sahrami. Anna kypsyä minuutti sekoittaen silloin tällöin.

- Lisää kasvisliemi, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai tunti.

- Sammuta lämpö ja lisää luumut. Anna levätä kannen alla 5 minuuttia.

Sirottele vielä ennen tarjoilua seesaminsiemeniä päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!