Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marokkolainen lammas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marokkolaiset ateriat ovat makuja tulvillaan. Tämä resepti yhdistää luumujen makeuden ja sahramin voiman lampaan herkkämakuisiin paloihin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 2,5 kg luutonta lampaankoipea, kolmen sentin kuutioiksi leikattuna
  • 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 12 kuivattua luumua, pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sahramia
  • 1 kuppi kasvilientä
  • 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Kun ruoka vielä kruunataan pähkinöillä, voisi yhtä hyvin kuvitella olevansa paikan päällä Marokossa.

- Lämmitä oliiviöljy lämmitetyssä marokkolaisessa tagine-savipadassa tai tavallisessa padassa ja ruskista lammasta ja sipuleita noin kaksi minuuttia.

- Lisää lampaaseen suola, pippuri, kaneli, sokeri ja sahrami. Anna kypsyä minuutti sekoittaen silloin tällöin.

- Lisää kasvisliemi, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai tunti.

- Sammuta lämpö ja lisää luumut. Anna levätä kannen alla 5 minuuttia.

Sirottele vielä ennen tarjoilua seesaminsiemeniä päälle.

Lisää aiheesta:

Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssaSitruunariisiHerkkutattikeittoPaella á la Sami GaramKaalia intialaisittainMarokkolainen luumuriisi
LammastaKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa