Marjoja ja lakkazabaglione
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 l marjasekoitusta (lakkoja, mustikoita, vadelmia, mansikoita, mustia viinimarjoja jne.)
Zabaglione
- 4 kananmunan keltuaista
- 5 rkl tomusokeria
- 4 rkl valkoviiniä
- ½ limetin kuori
- 2 limetin mehu
Valmistusohje
Kaada kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Käytä kattilaa vesihauteena.
Sekoita lämpöä kestävässä kulhossa kaikki zabaglionen ainekset. Aseta kulho hiljalleen kiehuvaan veteen ja vatkaa jatkuvasti, kunnes zabaglione on ilmavaa. Pidä huolta, että kastike ei kuumene liikaa. Jos kastikkeen lämpötila nousee yli 85 asteen, se muuttuu kokkareiseksi ja näyttää munakokkelilta.
Kun kastike on valmis, ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on jäähtynyt.
Jaa marjat neljään tarjoilukulhoon ja kaada päälle zabaglionea. Nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan