Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marjoja ja lakkazabaglione

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 l marjasekoitusta (lakkoja, mustikoita, vadelmia, mansikoita, mustia viinimarjoja jne.)

Zabaglione

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 5 rkl tomusokeria
  • 4 rkl valkoviiniä
  • ½ limetin kuori
  • 2 limetin mehu

Valmistusohje

Kaada kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Käytä kattilaa vesihauteena.

Sekoita lämpöä kestävässä kulhossa kaikki zabaglionen ainekset. Aseta kulho hiljalleen kiehuvaan veteen ja vatkaa jatkuvasti, kunnes zabaglione on ilmavaa. Pidä huolta, että kastike ei kuumene liikaa. Jos kastikkeen lämpötila nousee yli 85 asteen, se muuttuu kokkareiseksi ja näyttää munakokkelilta.

Kun kastike on valmis, ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on jäähtynyt.

Jaa marjat neljään tarjoilukulhoon ja kaada päälle zabaglionea. Nauti heti.

Lisää aiheesta:

Gratinoitu viinivaahto appelsiinin keraHedelmiä ja kirsikkaolut-sabayonMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoHollandaisekastikeEksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeen keraCrème anglaise
Makea kastikeMarjasalaattiGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon